15 juli 2022

K2 werkt samen met Steunpunt GGZ Utrecht!

Wanneer heb je als gemeente de hulpverlening aan mensen in een kwetsbare positie op orde? En hoe weet je hoe die door de doelgroep echt wordt ervaren?

De vraag stellen is ‘m beantwoorden. Daarom gaat K2 samenwerken met het Steunpunt GGZ Utrecht. De mensen van het steunpunt zijn zelf ervaringsdeskundig en weten als geen ander wat er speelt. Zij maakten zelf mee hoe het is om in een kwetsbare positie te verkeren. Hoe je in regelgeving kunt verdwalen, problemen zich opstapelen of hoeveel stress financiële zorgen kunnen veroorzaken.

Hun deskundigheid overbrugt de afstand van inwoners tot professionals en van beleid naar praktijk. Een kloof die soms moeilijk wordt gedicht door de theoretische, academische benadering van ambtenaren of adviseurs. 

Daarom voeren K2 en Steunpunt GGZ Utrecht nu gezamenlijk onderzoek uit, waarbij bijvoorbeeld kritisch wordt meegedacht over de opbouw van vragen. Ook verzamelen de ervaringsdeskundigen van Steunpunt GGZ Utrecht data door in gesprek te gaan met inwoners in een kwetsbare positie. In buurthuizen, op straat of thuis.

Op naar rijker onderzoek, realistisch beleid en betere zorg en ondersteuning!


Meer weten over Steunpunt GGZ? Steunpunt GGZ
Foto steunpunt ggz 111871294081
Team Steunpunt GGZ Utrecht