4 december 2023

"Dit is pas het begin"

...was wat wethouder Roy Bouten zei tijdens de laatste training van de 12 sleutelfiguren uit de Gemeente Horst aan de Maas. Dat klopt als een bus: na een aantal trainingen sta je op een springplank en is het zaak om het stabiliteitsdenken stap voor stap te versterken in de organisatie.
 
Het afgelopen jaar hebben we tijdens meerdere trainingen en reflectiemomenten samen met de sleutelfiguren geoefend met de stabiliteitsaanpak. Hoe creëer je samen stabiliteit voor een inwoner in een kwetsbare positie? Hoe bepaal je wat urgent is en kom je tot een gezamenlijk plan? Wanneer schaal je op? Wat is rugdekking en wanneer voel je dat? En wat levert dit uiteindelijk écht op voor de inwoners om wie het gaat?
 
Werken met de stabiliteitsaanpak is werken vanuit een ander gedachtegoed en vraagt om een cultuuromslag. De trainingen vormen een belangrijke springplank om deze verandering in te zetten en leggen bloot wat nog mist in processen, afspraken, werkprincipes en beleid. Horst aan de maas gaat verder met een veranderplan voor de komende jaren om zo, stap voor stap, stabiliteitsdenken te versterken.


Bijdrage door:

Sofie Jongepier

Sofie Jongepier
IMG  111827895441