Wegwijs App

In 2017 heeft een gemeente hard gewerkt aan een programma om nieuwkomers snel en succesvol te laten integreren. De basis van het programma is op orde. Tegelijkertijd bestaat het besef dat er nog vooral in de systeemwereld is geïnvesteerd.

 

Welk aanbod is er eigenlijk allemaal? Welke voorzieningen zijn er en hoe krijgt de nieuwe inwoner daar toegang toe? Kennen wij elkaar voldoende om snel even wat af te stemmen? Hoe vindt de nieuwkomer zo snel mogelijk de weg in het doolhof van regels en in de buurt?

 

Aanpak

K2 heeft samen met Appical een Wegwijs app ontwikkeld. De app biedt nieuwkomers en organisaties overzichtelijk informatie in de eigen taal. K2 begeleidt het proces om de app vorm te geven en te vullen. Dit proces versterkt ook de samenwerking tussen alle organisaties en vrijwilligers die zich inzetten voor nieuwkomers.

 

Resultaat

Op dit moment zijn we nog volop bezig. Deze klus ronden we in de zomer van 2018 af. Beoogd resultaat is het versnellen van integratie doordat nieuwkomers makkelijk en snel informatie kunnen vinden. Ook organisaties kunnen sneller en effectiever werken doordat zij op de hoogte zijn van het actuele aanbod, de agenda en de verschillende contactpersonen van de nieuwkomers.


Bijdrage door:

Anne Czyzewski

Bekijk profiel