Anne Czyzewski

"Doordat je met de verschillende partijen aan tafel zit is het bijzonder zinvol, je merkt hoe belangrijk het is om breed te kijken naar een inwoner, niet door je eigen 'rietje'.”

 

Deze quote staat als achtergrond op m'n laptop. Een herinnering aan een leertraject dat ik begeleidde en de focus van mijn werk: samenwerking binnen het sociaal-, zorg- en veiligheidsdomein versterken. Elkaars perspectief begrijpen en de zorg en ondersteuning voor mensen in een kwetsbare positie verbeteren. 

 

Kansen en mogelijkheden signaleren, de juiste betrokkenen aan elkaar verbinden en het proces begeleiden om tot resultaat te komen zijn vaardigheden die ik hier voor inzet. Mensen motiveren om samen meer resultaat te behalen, dat is waar ik sterk in ben.

 

Ik ben ervan overtuigd dat een goed verteld verhaal meer effect heeft dan vuistdikke rapporten vol cijfers en grafieken. Pas als het je raakt, kom je in beweging. Ik gebruik Storytelling als methode dan ook vaak in mijn werk. En als de boel eenmaal in beweging is, zijn een paar zaken belangrijk: de vaart erin houden, samenwerken en flexibel blijven. Ik krijg mensen makkelijk enthousiast om een bijdrage te leveren, of het nou bestuurders, burgers, beroepskrachten of beleidsmakers zijn.

 

Expertise

Samenwerking sociaal-, zorg- en veiligheidsdomein, preventie, storytelling, participatietrajecten, procesbegeleiding

 

Opleiding

Essentials in consulting and change, diverse workshops SIOO, Storytelling methodiek ontwikkeling, Leeratelier beleidsanalyse (NSOB), Adviesvaardigheden en projectmanagement, Bachelor en Master Algemene Sociale Wetenschappen (Universiteit Utrecht)