Aan de slag, mét ervaring!

In alle opdrachten die we uitvoeren betrekt K2 mensen met ervaring. Ervaringswerkers of de inwoners om wie het gaat. Zij vormen de springplank om duurzame verbeteringen te realiseren. 

 

En dat doen we niet door iemand met ervaring op een podium te hijsen en een intrigerend verhaal te laten vertellen. Hoe dan wel? We hebben onze eigen leidraad opgesteld op basis van onze eigen ervaring in het werken met ervaringswerkers en het, volgens ons, standaardwerk: Beledigende Broccoli van Tim ‘S Jongers.

  • Bij het opzetten van een onderzoeksmethode betrekken we ervaringskennis om mee te denken over de opbouw. Zo formuleren we betere onderzoeksvragen en ontwikkelen we betere methoden om onderzoek te doen. Een WO-diploma zorgt niet als vanzelf voor een goede onderzoeksopzet, ervaringskennis is noodzakelijk om te onderzoeken wat ertoe doet. 
  • Trainingen en leertrajecten voeren we met ervaringswerkers uit: om hun kennis te delen en zo professionals, bestuurders of leidinggevenden mee te nemen in de realiteit
  • Bij het ontwikkelen van beleid of het vaststellen van een beoogde (gedrags)verandering betrekken we ervaringskennis. Om ‘beledigende-broccoli-situaties’ te voorkomen.
  • Ervaringswerkers waar we mee samenwerken ontvangen dezelfde beloning als wij.
  • We streven ernaar met ervaringswerkers uit de regio te werken, zodat er een duurzame relatie ontstaat tussen ervaringswerk en de gemeente of zorgaanbieder. 

 


Bijdrage door:

Anne Czyzewski

Bekijk profiel
caseee 111844024242