15 november 2022

ZorgSaam Netwerkdag 2022

Hoe leid je als zorgverlener iemand toe naar een herstelacademie, een sportfaciliteit of vrijwilligerswerk? Alleen informatie geven is meestal niet genoeg, helemaal niet als iemand lang in isolement is geweest. "Vraag wat iemand de drempel over kan helpen. Of wie er uit de omgeving van de inwoner mee kan. Maak ter plekke een afspraak met een sociaal werker via Welzijn op recept." Een kleine greep uit een avond vol concrete tips tijdens de netwerkdag van Stichting ZorgSaam IJsselstein. 

Zo’n honderd welzijns- en zorgprofessionals vierden hun successen. Want samen zorgen is ook samen vieren! De ZorgSaam Netwerkdag 2022 gaf podium aan betrokkenen, professionals en beleidsmakers. In het Fulcotheater deelden zij kennis en de foyer bood alle ruimte om elkaar (anders) te ontmoeten. 

Op de foto: een gesprek georganiseerd door K2. Herstelacademie ENIK, Lister en zorgverleners over hoe dat er nou concreet uitziet: een herstelgerichte aanpak, met zelfregie als uitgangspunt.
"Als je niet meer weet wie je bent, als je ziekte je identiteit is geworden, is zelfregie moeilijk. Bij ENIK maken mensen hun eigen verhaal, het is gelijkwaardig, en mensen vinden herkenning bij peers."