Nora Hammidi

Hoe breng je een verandering op gang door zoveel mogelijk gebruik te maken van de kennis die er is binnen een organisatie of gemeente? Hoe benut en betrek je deskundige professionals en bestuurders bij een leertraject? Ik hou ervan om goede ideeën en samenwerkingsvormen verder te brengen met oog voor wat er schuurt en wat er aan nieuwe kennis nodig is. Daarin werk ik faciliterend en motiverend.


Tijdens mijn studie (migratie)geschiedenis hield ik me bezig met hoe de verhalen van individuen zich verhouden tot grote maatschappelijke ontwikkelingen. Dit begint voor mij met mensen zien: hun drijfveren, belangen, voorkeuren. Wat me fascineert is hoe mensen leren. Dit zet ik in bij het begeleiden van groepen en ontwerpen van leerinterventies voor complexe vraagstukken. In mijn loopbaan heb ik met en voor diverse organisaties gewerkt (rijksoverheid, gemeente, politie, onderwijs, jeugd- en jongerenwerk) rondom vraagstukken die zich op het snijvlak van zorg- en veiligheid begeven.

 

Expertise

Leren en ontwikkelen, ontwikkeling leertrajecten, samenwerking sociaal-, zorg- en veiligheidsdomein, trainer

 

Opleiding

Adviseren en ontwerpen voor leren in organisaties (Kessels en Smit), Leiden van projecten (KSG Training en consultants), Trainingen ontwerpen, omgaan met weerstand, begeleiden van simulaties (School voor Training), Master Geschiedenis - History of migration and global interdependence (Universiteit Leiden)