Désiré van Pel

Ik ben Désiré van Pel, ervaringswerker. Vanuit mijn turbulente verleden heb ik op vele manieren te maken gehad met ontwrichting en een onzeker bestaan. Ik ontdekte al snel dat ik deze kennis, die ik heb opgedaan in al die jaren, om kan buigen naar ervaring en dit in kan zetten als ervaringswerker. 

 

Regelmatig sluit ik aan bij maatschappelijke vraagstukken, omdat ik net met een andere bril kijk en mijn expertise gewaardeerd wordt. Met K2 werk ik samen in projecten als GGZ in de wijk, om mijn input te geven vanuit cliëntperspectief, gebaseerd op de ervaringen uit mijn verleden.

 

K2 is een mooie club mensen met wie ik graag samenwerk, de werkwijze is vernieuwend en creatief en ze denken in mogelijkheden. Out of the box en met zoveel enthousiasme, daar loop ik warm voor! Sinds 1 juli 2021 ben ik mijn eigen onderneming gestart Herstel met van Pel (website volgt nog).

 

Expertise en ervaringen

Gecertificeerd facilitator van de Wrap (wellness recovery action plan), werken met eigen ervaring, herstellen doe jezelf. Afgeronde Hbo opleiding SPH.

Verslaving, dakloosheid, detentie, huiselijk geweld, armoede: door deze ervaringen ben ik geworden wie ik nu ben. Een bruggenbouwer en een verbinder, doorzetter, flexibel en creatief.

 

Klik hier voor het portret van Désiré dat de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving maakte.