2 februari 2023

Visuele wegwijzer voor regio Zuid Oost Utrecht

“We zien door de bomen het bos niet meer”
 
Dit was een zin die gemeenten vorig jaar veel te horen kregen van professionals in de uitvoering. Nadat in de regio Zuid Oost Utrecht nieuwe overeenkomsten waren gesloten met ambulante hulpaanbieders en (specialistische) verblijfsaanbieders, was voor hen niet meer duidelijk bij wie ze wanneer terecht konden.

De wens en afspraak is dat professionals eerder samenwerken, om samen tijdig tot een goede gedeelde analyse en passende oplossing voor gezinnen in een kwetsbare positie te komen. Maar wie bel je dan op als je hulp wil inschakelen voor dat specifieke gezin? Leuk dus al die afspraken op papier, maar niet meer overzichtelijk voor de professional op de werkvloer.

Hieruit is het idee voor een visuele wegwijzer ontstaan. Een hulpmiddel voor professionals om meer wegwijs te worden in de samenwerking die helpend is bij 'meervoudige complexe casuïstiek' en hoe dat in Zuid Oost Utrecht is georganiseerd. Samen ontworpen! Zeker geen wondermiddel, maar wel helpend! En wellicht inspirerend voor andere regio’s?