Reframing Studio: Lucca Kroot

Met een achtergrond op de kunstacademie geloof ik heel erg in de kracht van beeldtaal. Binnen complexe maatschappelijke vraagstukken kan dit erg van waarde zijn. Zo kan het bijdragen aan het creëren van meer begrip en inlevingsvermogen of bij het faciliteren van een verandering. De eindgebruiker staat hierin voor mij altijd centraal. 

 

Vier dagen in de week ben ik werkzaam als ontwerper bij Reframing Studio, een ontwerpbureau gevestigd in Amsterdam en Rotterdam. De studio bestaat uit een team van Reframers: ontwerpers en onderzoekers. We zetten onze vaardigheden en expertise in om toekomstige samenlevingen en vraagstukken vorm te geven door middel van design. Zo ontwerpen we bijvoorbeeld voor de toekomst van de gezondheidszorg, mobiliteit, ecologie en democratie. En deze ontwerp kennis zet ik ook in bij de projecten van K2. Ik werk mee van onderzoek tot eindproduct. Dat gaat van conceptontwikkeling tot de visuele vertaling van een onderzoeksproces. 
Het is leuk om onze krachten te kunnen bundelen in de projecten van K2 en telkens weer iets over elkaars werkwijze te leren. Zo blijft de samenwerking dynamisch en uitdagend!

 

Expertise en ervaringen:
Onderzoek, conceptontwikkeling, productontwikkeling, grafisch design, ontwerp advies en co-creatie.