Nieuwsgierig?

Ik ben Sofie

Werken aan een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen, de juiste ondersteuning krijgt en zich in thuis voelt, is een uitdaging waar ik me vol enthousiasme voor inzet.

Vanuit mijn studies Algemene Sociale Wetenschappen en Sociologie heb ik een brede kennis over thema’s binnen het sociaal domein en heb ik geleerd om met een interdisciplinaire blik naar vraagstukken te kijken. Het spanningsveld tussen beleid en de praktijk vind ik erg interessant. Ik ben nieuwsgierig naar hoe bepaalde knelpunten hierin ontstaan en ga graag met elkaar op zoek naar doelgerichte verbeteringen. Ik vind het daarbij belangrijk dat het verhaal van de burgers vertaald wordt naar praktische beleidsmaatregelen. Dit kan in mijn ogen bereikt worden door goed te luisteren, door te vragen en de vertaalslag te maken door erboven te gaan hangen. Tijdens mijn afstudeeronderzoek voor mijn master heb ik deze manier van werken dan ook toegepast en ervaren dat dit tot nieuwe inzichten kan leiden voor een organisatie. Ik heb een sterke drive om impact te maken en ben er van overtuigd dat met de inhoudelijke kennis van een opdrachtgever en mijn frisse blik, we samen het sociaal domein kunnen verbeteren.

Laten we linken?

Opleiding

Master Sociologie: Contemporary Social Problems (Universiteit Utrecht) Bachelor Algemene Sociale Wetenschappen (Universiteit Utrecht)

Expertise

Kwalitatief onderzoek, Zelfredzaamheid, Detentie, Verward gedrag, Samenwerking sociaal domein

Leer het kernteam kennen