20 januari 2022

Outsider art van Reinaerde

Met de hoop dat we binnenkort allemaal weer wat vaker naar kantoor mogen, vonden wij bij K2 het tijd om ons kantoor wat op te leuken. Via GGZ in de wijk in Wijk bij Duurstede waar wij vanuit K2 bij betrokken zijn, kwamen we in contact met de dagbesteding van Reinaerde.

 

Outsider art

Reinaerde heeft in Wijk bij Duurstede Atelier ’t Rondeel, gehuisvest in een voormalig schoolgebouw in het centrum van Wijk bij Duurstede. Het is de thuisbasis van een groep zogeheten ‘outsider art’-kunstenaars. Outsider art is de benaming voor werk van ongeschoolde kunstenaars die zich buiten de marges van de reguliere kunstwereld bevinden. Het kunnen mensen zijn met een beperking of een psychiatrische achtergrond, visionairs maar ook volkskunstenaars. Reinaerde biedt kunstschilders met een beperking een plek waar ze onder professionele begeleiding hun eigen stijl ontwikkelen.

 

Kunstuitleen

Naast dat de ‘outsider art’-kunstenaars bij Reinaerde een prachtige plek hebben om hun creativiteit te uiten, kan iedereen die wil genieten van de bijzondere kunstwerken die bij Atelier t’ Rondeel worden gemaakt door de kunstuitleen. Bij de kunstuitleen is er keuze uit meer dan 600 kunstwerken die regelmatig worden vernieuwd en uitgebreid en je kan zo vaak wisselen als je wil. Bij K2 zagen we dit als een mooie kans om onze kale muren op kantoor eens aan te kleden. K2’er Sofie had de moeilijke taak om uit al die mooie kunstwerken een keuze te maken voor de eerste twee kunstwerken die we aan onze muur gaan ophangen. En ze is geslaagd! De ophangsystemen voor aan de muur worden nog besteld, maar zodra deze binnen zijn krijgen deze kunstwerken een mooie plek op onze muur.


Kunstuitleen Reinaerde

Meet weten over Reinaerde en de kunstuitleen?

Klik hier