Reis naar de toekomst met K2

Benieuwd naar wat uw inwoners in 2030 nodig hebben? Reis naar de toekomst met K2. Wat willen de zestigers van nu over tien jaar? Hoe willen zij leven? Wat kunnen ze zelf en waar is ondersteuning nodig? Belangrijke vragen voor gemeenten waar steeds meer ouderen wonen.

 

Duidelijk is dat er een nieuwe generatie ouderen aankomt die een hele andere kijk op het leven heeft. De Babyboomers zijn gewend om zelf dingen te regelen en zitten niet te wachten op een potje bingo of bridgen. De vraag is hoe kom je er achter hoe de zestigers van nu over hun toekomst denken, hoe zij hun leven na hun pensioen willen inrichten, wat zij zelf willen en welke rol de gemeente hierin kan nemen. Om hier antwoord op te geven heeft K2 voor een gemeente een tijdmachine gemaakt. In deze applied game worden de deelnemers verplaatst naar 2030. Aan de hand van verschillende situaties ontdekken de deelnemers wat zij belangrijk vinden naarmate ze ouder worden, hoe hun dromen er uit zien en waar zij zich zorgen over maken. Hun ervaringen leggen ze vast in een logboek en nemen ze mee terug naar 2019. Bij terugkomst in het heden worden zij ontvangen door de medewerkers van de gemeente en delen ze  hun bevindingen. Centraal staat wat zij zelf kunnen en welke rol de gemeente en ander organisaties hebben.

 

Wilt u ook ontdekken hoe inwoners over hun toekomst denken en hoe je dat samen mogelijk maakt? Neem dan contact met ons op.


Bijdrage door:

Anne Czyzewski

Bekijk profiel