Opgavegericht werken, voortdurend verbeteren

Steeds meer gemeenten werken opgavegericht. Dat vraagt een andere manier van werken. Door gebruik te maken van de principes van voortdurend verbeteren, kun je een effectief werkproces voor opgavegericht werken organiseren.

Bij de afdeling Sociaal Domein van de ABG-organisatie draagt K2 bij aan het versterken van het proces. De beleidsafdeling werkt sinds enige tijd met verbeterteams en conform die voortdurend verbeteren-principes. Ze bereiken een heleboel, maar hoe ze dat zichtbaar maken voor de inwoners, daar zit nog een vacuüm. En de huidige werkwijze brengt veel papierwerk met zich mee.

K2 is daarom gevraagd om de slim samenwerken-tool® (ontwikkeld door Emprover) te implementeren. De slim samenwerken-tool® maakt het mogelijk om digitaal je ideeën met elkaar te delen, behapbare mijlpaaltjes te definiëren en zo gericht te werken aan wat je in een aantal weken af kunt krijgen. Met behulp van de tool kan het team delen met collega’s wat ze aan stappen zet. De tool ondersteunt opgavegericht werken en de interactie met externe partijen. Korte feedbacklussen geven de de gemeente input om bij te stellen en te verbeteren. Zo werken we aan een cultuur van voortdurend verbeteren.

K2 is op 1 oktober 2018 gestart met een enthousiaste groep key-users en voorlopers. Uit de eerste reacties: “Dit gaat écht gaat helpen in het verstevigen van de nieuwe werkwijze”. Ik ben er trots op dat we met K2 bijdragen aan een ABG-organisatie die effectiever beleid maakt voor het sociaal domein.

Benieuwd naar de mogelijkheden van voortdurend verbeteren in het sociaal domein?
Bel of mail Mieke de Croon.

Deel deze bijdrage met iemand

Bijdrage door:

Zin om eens met ons te sparren?

Wat beter kán, moet ook beter. Helemaal mee eens? Dan staan wij voor u klaar.
Neem contact met ons op om nader kennis te maken.

Goed idee!