Op afstand werken aan samenwerking

Simulaties en bijeenkomsten met coronamaatregelen

Hoe kunnen we blijven werken aan samenwerking in het sociaal domein, terwijl we op 1,5 meter van elkaar moeten blijven? Met die vraag ging K2 aan de slag. Want in deze tijden is nog meer dan voorheen duidelijk hoe belangrijk de samenwerking rond kwetsbare inwoners is.

Aanpak

K2 heeft verschillende simulaties gedigitaliseerd. Leren door ervaren, verrassingen en afwisselende werkvormen komen ook in deze digitale variant aan bod. De elementen die de trainingen van K2 uniek maken dus. Met groepsopdrachten op afstand, directe feedback, contact met experts op verward gedrag en een trainingsacteur zetten we in op beweging en verdieping. We geven werkers en leidinggevenden in het sociaal domein handvatten om stress te verminderen bij kwetsbare inwoners en de samenwerking te versterken. Na deze training van een dagdeel zetten zij de eerste stappen naar andere, duurzame oplossingen. Dit om echte resultaten voor kwetsbare mensen te realiseren. In een aantal gemeenten hebben we dit al voor inwoner Jan mogen doen. In deze vlog vertelt Jan wat de impact van de training op hem is en hoe het hem gaat op dit moment. We gebruiken simpele programma’s zoals Whatsapp en MS Teams om te communiceren en deelnemers krijgen vooraf een starterskit met informatie, opdrachten en materialen thuisgestuurd. Daarmee heeft de digitale training net zoveel impact en is hij net zo leuk als zijn analoge tegenhanger.

Op maat

Compleet digitaal vanuit thuis of op 1,5 meter in een grote ruimte? We kunnen op maat een bijeenkomst zo digitaal als gewenst insteken. Zo gaan we voor een middelgrote gemeente aan de slag om in de lokale gymzaal 30 professionals te trainen. Voor een andere gemeenten doen we het deels digitaal en deels live.

Zin om met ons te sparren over hoe we uw bijeenkomst met professionals kunnen verzorgen? Neem contact op met Anne!

Deel deze bijdrage met iemand

Bijdrage door:

Zin om eens met ons te sparren?

Wat beter kán, moet ook beter. Helemaal mee eens? Dan staan wij voor u klaar.
Neem contact met ons op om nader kennis te maken.

Goed idee!